Θεοδώρα Λούφα-Τζοάννου

facebook
 


Από την ιστορική σειρά «Η Πόρτα του Χρόνου και της Ιστορίας»

Τα Ιστορικά Μυθιστορήματα «Κωνσταντίνος Παλαιολόγος», «Στα χνάρια των Φιλικών» και «Μιλώντας με τους ήρωες του 1821», από τη σειρά «Η Πόρτα του Χρόνου και της Ιστορίας», έχουν μια ιδιομορφία, χάρη στην οποία ο αναγνώστης «βιώνει» τα γεγονότα που περιγράφονται.
Η ιδιομορφία αυτή συνίσταται στο εύρημα της «Πόρτας του Χρόνου και της Ιστορίας» και στον ήρωα των βιβλίων, τον Νικόλα, ο οποίος «περνώντας» την «Πόρτα», μεταφέρεται στο χρόνο που διαδραματίζονται σημαντικά ιστορικά γεγονότα, κάνοντας τη γνώση αποτελεσματική, χωρίς να θυμίζει υποχρεωτική διδασκαλία. ΄Ετσι, οι αναγνώστες μαθαίνουν την ιστορία μας με την ευχαρίστηση που διαβάζουμε ένα γλαφυρό λογοτεχνικό έργο, μόνο που το έργο αυτό, βασίζεται απόλυτα στην ιστορική πραγματικότητα.

kp11  hnaria  mi7 

Βραβείο Εστίας Νέας Σμύρνης

Ο Κωνσταντίνος Δραγάσης Παλαιολόγος, ο τελευταίος Αυτοκράτορας, ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, δε χρειάζεται ιδιαίτερη εισαγωγή και παρουσίαση. Είναι ο θρύλος της φυλής, που τον φέρει στην ψυχή του από γεννησιμιού του κάθε ΄Ελληνας.

Περισσότερα...Βαδίζοντας «Στα χνάρια των Φιλικών», μέσα από την «Πόρτα του Χρόνου και της Ιστορίας», ο Νικόλας -και μαζί του ο αναγνώστης- γνωρίζει από κοντά τους μεγάλους πρωτεργάτες της Λευτεριάς μας από την παιδική τους ηλικία.


Περισσότερα...

Η Επανάσταση του 1821 ολοζώντανη, έτσι ώστε να γίνει βίωμα στην νέα γενιά -και όχι μόνο-, μέσα από την «Πόρτα του Χρόνου και της Ιστορίας». Αναδεικνύονται τα άθλα των εθνικών μας ηρώων, που χάρη στον πρωταγωνιστή του βιβλίου, τον Νικόλα, γίνονται τόσοι οικείοι στον αναγνώστη, ώστε να του μείνουν αλησμόνητοι. Το βιβλίο «Μιλώντας με τους ήρωες του 1821», είναι το τρίτο της ιστορικής σειράς «Η Πόρτα του Χρόνου και της Ιστορίας», μετά το «Κωνσταντίνος Παλαιολόγος» και το «Στα χνάρια των Φιλικών», με τα οποία η συγγραφέας κάνει την ιστορία προσιτή και αγαπητή σε όλους.

Περισσότερα...

 

Από την σειρά «Mεγάλες Ώρες της Ιστορίας μας»

Το ταξίδι στην ιστορία εμπλουτίζεται με την πρόσφατη έκδοση  εικονογραφημένων βιβλίων,από την σειρά «Mεγάλες Ώρες της Ιστορίας μας», που απευθύνονται και σε μικρότερες ηλικίες (από 8 ετών και πάνω), με τίτλους «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», «Κωνσταντίνος Κανάρης», «Νικηταράς» και «Ανδρέας Μιαούλης». Η αφήγηση της ζωής των ηρώων που ιστορούνται, ξεκινά από τα πρώτα παιδικά τους χρόνια, ώστε η ταύτιση και η εξοικείωση των παιδιών-αναγνωστών μαζί τους να έρχεται φυσικά και αβίαστα. Τόσο, που ο «Γέρος», ο Κωνσταντής, ο Νικηταράς και ο Αντρέας, να γίνονται οι δικοί τους ήρωες, που τα γεμίζουν συναισθήματα και κεντρίζουν το ενδιαφέρον τους να μάθουν όλο και περισσότερα για τους ίδιους και για την ιστορία μας.
Από την ίδια σειρά κυκλοφόρησε επίσης το βιβλίο, με τίτλο «Σμύρνη – Η αρχόντισσα της Μικράς Ασίας», ως ελάχιστη συμβολή στον ιερό σκοπό διατήρησης της ιστορικής μας μνήμης, κυρίως από τη νέα γενιά, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων (το 2022), από την Μικρασιατική καταστροφή.

kolokotronis12  kanaris2  nikitaras1 

«Κολοκοτρώνα! Κολοκοτρώνα!» έτσι λέγανε
τα τουρκάκια, στα βάθη της Ασίας και
το αίμα τους πάγωνε.

Περισσότερα...

Ο Κανάρης δεν εντυπωσίαζε με την πρώτη ματιά.
Όλοι τον φαντάζονταν σαν έναν πελώριο άντρα, μεγαλόσωμο σαν τον Ηρακλή .

Περισσότερα...

Μετά την πτώση της Τριπολιτσάς, σωροί ήταν τα χρυσάφια και τα μεταξωτά που άφηναν πίσω τους οι πανικόβλητοι Τούρκοι φεύγοντας.

Περισσότερα...

miaoulis2 smirni1

Ανδρέας Μιαούλης, ο ήρωας με την ατσάλινη θέληση και τα σακατεμένα πόδια, παραμερίζοντας το πρόβλημά του κάθε φορά που το απαιτούσαν οι περιστάσεις, έγινε θρύλος και κυρίαρχος των θαλασσών, κατατρόπωσε πανίσχυρους εχθρούς και κέρδισε τον σεβασμό των πιο σημαντικών πλοιάρχων της εποχής του.

Περισσότερα...

Η Μικρά Ασία έγινε για τους Έλληνες μια ακόμα πατρίδα, όπου άνθισε ο Ελληνισμός και γράφτηκε σπουδαία ιστορία, εδώ και περίπου τρεις χιλιάδες χρόνια. Πολυαγαπημένη πόλη της για τους Έλληνες ήταν η πανέμορφη Σμύρνη, η γενέτειρα λαμπρών προσωπικοτήτων.

Περισσότερα...

 

Από την κοινωνική σειρά «Ιβάν και Πρίγκιπας»

Με το πρώτο βιβλίο της κοινωνικής σειράς «Ιβάν και Πρίγκιπας» με τον ομώνυμο τίτλο, η συγγραφέας καταδεικνύει δύο σύγχρονες πληγές της κοινωνίας μας: Τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, ενώ παράλληλα υπενθυμίζει την ευθύνη όλων μας απέναντι στο περιβάλλον και στα πλάσματά του. Το δεύτερο βιβλίο της σειράς, με τίτλο «Η μεγάλη αναμέτρηση», καταγράφει και αντιμάχεται δύο ακόμα κοινωνικές πληγές: Τα ναρκωτικά και το εμπόριο ανθρώπων, που αποσαθρώνουν, χωρίς διακρίσεις, τον κοινωνικό ιστό και απειλούν το μέλλον του.

 ivan  ima

 

 

 

 

 

 

 agira 

Το βιβλίο αυτό ανοίγει δύο «μέτωπα» με βαθιές πληγές της κοινωνίας μας: Από τη μια πλευρά αντικρούει τον ρατσισμό και την ξενοφοβία και από την άλλη υπενθυμίζει το χρέος όλων μας απέναντι στο περιβάλλον και στα πλάσματά του.

Περισσότερα...

Στη «Μεγάλη αναμέτρηση», ο Ιβάν, μαζί πάντα με τον πιστό του Πρίγκιπα, μετά από τις δοκιμασίες που χρειάστηκε να ξεπεράσουν μέχρι να γίνουν αποδεκτοί στη νέα τους πατρίδα, βρίσκουν τελικά την αγάπη και την αποδοχή που δικαιούνται όλα τα πλάσματα του κόσμου.

Περισσότερα...